Fontos tudnivalók

Kedves szülők!

Összegyűjtöttük azokat a témákat, amelyek kérdésként gyakran előfordulnak.

Azok akik nem nyújtanak be ingyen étkezéses nyilatkozatot, térítési díj fizetésére lesznek kötelezettek. Ennek díja az óvodában és a bölcsődében is egyaránt a mindenkori nyersanyagköltés ami jelenleg bruttó 854 Ft/nap.
Az ingyenes étkezést igénybe vevőknek az időben le nem mondott étkezés után fizetendő kártérítés díja: bruttó 1519 Ft/nap. Ez az összeg tartalmazza nyersanyagköltséget és a főzési díjat is.
Az étkezésről számla (7 napos fizetési határidővel) utólagosan lesz kiállítva, melyet az intézmény bankszámlaszámára történő átutalással vagy bankszámlára történő készpénzes befizetéssel lehet teljesíteni.

A befizetett és ingyenes étkezés minden nap 9:00 óráig mondható le, a bejelentés 24 óra múlva lép érvénybe. A le nem mondott ebéd az étkezést fizetőknek elvihető, de erről az óvodatitkárt értesíteni kell aznap reggel 9:00-ig. A létszám jelentés a konyha felé az óvodatitkár feladata, ezért kérjük őt hívják az erre megjelölt időpontban telefonon, vagy keressék személyesen, ha gyermekük nem jön óvodába.
Az étkezés lemondásának módjai:
· 9:00-ig telefonos üzeneten (SMS-en) keresztül a +36 20 454 6585-ös mobiltelefonszámon
· 7:30-9:00-ig telefonon a +36 20 454 6585-ös mobiltelefonszámon
Fenntartónk, 2018. február 5-től az ingyen étkező és térítési díj megfizetésére kötelezett gyermekekre egyaránt vonatkozó új szabályt vezette be, melynek értelmében, ha a hiányzás kezdő napja reggel 9:00-ig nem kerül lemondásra az étkezés, úgy intézményünk kiszámlázza a szülőnek a le nem mondott adagszámot a mindenkori nyersanyag és főzési díj összegének megfelelően.
Változás 2022.09.01-től: a fenti térítési díj kiszabásán kívül a gyermek másnapi étkezése automatikusan lemondásra kerül egészen addig amíg a szülő nem jelzi, hogy a gyermek mely naptól vesz részt ismételten óvodai/bölcsődei nevelés-gondozásban. Előzetes jelzés hiányában csak a gyermek ismételt óvodai, bölcsődei jelentkezését követő második naptól van lehetőség az étkezés igénybevételére.
A havi étkezés befizetés, illetve a térítési díj UTÓLAG, a számlán megadott bankszámlaszámra történő utalással vagy a banknál történő befizetéssel lehetséges. A számla minden hónap 10.-ig, 8 napos fizetési határidővel kerül kiállításra. A számlán szereplő összeg befizetése a számlán megnevezettre kötelező, annak elmulasztása, esetleges megtagadása jogi következményeket von maga után.
A számlát az óvodatitkári irodában vehetik át az érintettek. A számla kiállításának pontos napjairól a faliújságon, és a zárt szülői Facebook csoportban is tájékozódhatnak.
Kérjük a számlán szereplő fizetési határidő pontos betartását!

Scroll to top