Csoportjaink, szervezetünk

Bemutatkozunk

Bölcsődei csoportok

Óvodai csoportok

A Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsődében a nevelőtestület egyhangú döntése értelmében 2023/2024-es nevelési évben homogén életkorú csoportok kerültek kialakításra.

Néhány gondolat a csoportszervezésről:
Homogén csoport

 • egy azon életkorú gyermekek járnak (de itt is van életkori megoszlás 2 ½ éves gyerekek felvétele)
 • saját korosztályával fejlődik együtt
 • fizikai terhelhetőségük közel azonos (életkori azonosságokból kifolyólag)
 • csak rájuk tud a pedagógus koncentrálni – nem kell megosztani a figyelmet életkori megoszlás szerint
 • hasonló elvárások lehetnek a gyermekekkel szemben, csak is az életkori sajátosságoknak megfelelően – minimális egyéni differenciálás
 • a betervezett tevékenységeknél csak képességek szerint kell differenciálni, nem kell életkor szerint

Vegyes csoport

 • vegyes csoportba a nyitott, könnyen társas kapcsolatot létesítő (nem félénk) kisgyermekeket írassák be
 • nem félénk, szeret a nálánál idősebb gyermekekkel játszani, kapcsolatot létesíteni (könnyebb a beszokás – mivel a nagyobbak segítik, támogatják, dédelgetik a kicsiket, megértőbbek, elfogadóbbakká válnak egymással szemben)
 • testvérpárok együtt lehetnek egy csoportban
 • a kisebbek előbb lesznek önállóak
 • nagyobbak támogatják őket
 • az életkori sajátosságoknak megfelelő elvárásokat támaszt a pedagógus a gyermekkel szemben
 • folyamatos a differenciálás
 • sokkal szélesebb sprektumban fejlődnek a szociális készségek
Scroll to top

Katica csoport

Katica csoportunk idén kiscsoportos gyermekekből áll. 20 fővel kezdtük meg az évet, menet közben folyamatosan bővülni fog a létszám. A beszoktatás időszaka viszonylag zökkenőmentesen zajlott, a sírások hamar abbamaradtak.
A játéktevékenységük életkori sajátosságaiknak megfelelő, szeretik a mozgásos tevékenységeket, a gyurmázást, rajzolást. De szívesen hallgatnak mesét, verset vagy épp egy énekes foglalkozásba is jó kedvvel becsatlakoznak.
Fontosnak tartjuk a nyugodt, derűs légkör kialakítását, ahol a gyermekek biztonságban érzik magukat.
Számítunk a szülők támogatására is, hiszen csak együtt, közös erővel tudjuk a gyermekek fejlődését hatékonyan segíteni.
Hétköznapjainkat szeretnénk színesebbé tenni a közösen átélt élmények által, mint pl.: kirándulások, séták, színházlátogatások, népi hagyományaink felelevenítése stb.
Mindennapjainkban megjelennek az Így tedd rá! program táncos-énekes elemei. Nagy figyelmet fordítunk a környezettudatosságra, az állatok szeretetére, védelmére. Mindezekre lehetőségünk nyílik a település adta alternatívák kihasználásával. Hiszen csak egy karnyújtásnyira folyik tőlünk a Duna, ahol tökéletesen megfigyelhetjük a vízi élővilágot. Valamint az erdő közelsége is számtalan lehetőséget biztosít számunkra az ottani állat- és növényvilág megismeréséhez. Az Álomerdő és a Zöld Óvoda program segítségével szeretnénk megtartani intézményünk falusias jellegét, amelyekkel óvodánk szellemiségét tükrözzük.

This will close in 0 seconds

Csiga csoport

Csigabigában a 2 év alattiakat várják és 12 fős a terem.

This will close in 0 seconds

Süni csoport

A Süni csoport 14 férőhelyes és a 2 év feletti gyermekeket fogadja

This will close in 0 seconds

Halacska csoport

A Halacska csoport az óvoda földszinti részén helyezkedik el, közvetlen szomszédságban a só szoba és a bölcsődei átjáró mellett. Már az ajtónkon is megjelenik egy festett víz alatti részlet halakkal, ami jelzi, ez nem lehet más, csak a halacska csoport. Itt dolgozó óvodapedagógusok: Sztaniszlovszkiné Iski Tünde, Böjthe Zita, dadus nénink: Bedő Jánosné Várkonyi Tünde, olykor kisegítő pedagógiai asszisztensünk: Hangyál Adrienn
Jelenleg 22 gyermek birtokolja a kellemes, vidám, színes csoportszobát. A nemek aránya egyenlően oszlik el a részben homogén csoportban. Főként egy korúak a gyermekek, jelenleg öt évesek, vagy hamarosan azok lesznek. Szerencsések vagyunk, mert külön mosdónk van, ami közvetlenül a kis előszobánkból nyílik. Ez egy harsány nagycsoport, benne akaratukat nyomatékosan kifejező gyermekekkel. Sokan jöttek hozzánk a bölcsődéből, akik már eleve egy kis közösséget alkottak, ahol már kialakultak a hierarchikus viszonyuk, barátságuk. Szerencsére a csoport többi tagja elfogadta, beilleszkedett ebbe a kis csapatba, és szerves részesei lettek, akik nagyon szépen tudnak együtt játszani, tevékenykedni. Amint az idő engedi, minden percét kihasználva felfedező utakat teszünk már kiscsoportos koruk óta. Ismerik a gyermekek Gönyű és közvetlen környezete minden szegletét, élőlényeit, nevezetességeit. A Duna és az erdő mint minket körül ölelő természeti adottság és csoda az életünkben. Mióta megtanultak biciklizni, kitágult a világunk, mert messzebb is elmehetünk. Nagyon szeretünk a közeli Pirik farmra ki járni, ahol a lovak, állatok iránti szeretetüket ki tudják élni. Aki szeretne az lovagolhat is. De gyakori vendégek vagyunk a Szémán és Deák családnál is, ahol nagy szeretettel mesélnek nekünk a házi állattartásról, háziállatokról.
Ha nem tudunk kirándulni akkor legfőbb tevékenységünk a táncolás” Így tedd rá”, körjátékozás különböző játékfűzésekkel, de nagyon szeretjük a torna szobánkat is, ahol a hideg időkben sokat tartózkodunk, úgy ahogyan a só szobában is. Minden nap mesét hallhatnak, verseket „tanulnak”,kreatívkodunk. A csoportszoba díszeit együtt készítjük el mindig az évszaknak, vagy ünnepkörnek megfelelően az ügyes kezű gyermekeinkkel. Mivel halacskások vagyunk, természetesen halaink is vannak, ami feladatokkal jár. Versengenek az etetésért. Ki veszik részüket a tisztán tartásában, kagylókat gyűjtünk a dekorálásokhoz. Nagyon vigyázunk a környezetünk tisztán tartására, szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Papírgyűjtéseknél már hónapokkal előtte gyűjtögetnek a szülőket is bevonva. Számos buszos kirándulást szervezünk, ahol a szülők jelen lehetnek. Színház bérletünk van a Vaskakasba, ahová már rutinosan tudunk menni a helyi járat buszaival. Ügyesen megtanulták a közlekedés szabályait úgy gyalog, mint kerékpárral. Részt veszünk az Ovizsaru programban is. Kiscsortos koruk óta kiskertünket, magaságyásunkat gondozzuk, veteményezünk,majd betakarítunk, közösen esszük meg a hagyma szárat, retket, paradicsomot, paprikát, répát,epret. Szerencsések vagyunk, mert a csoportban dolgozó kollégákkal egy célért dolgozunk, közös az érdeklődési körünk,célunk, imádunk menni, felfedezni, minden gyermeket a neki megfelelő ütemben nevelni, gondozni, megtanítva az önállóságot nagy csoportos korukra iskolaérett gyermekeket nevelni a ránk bízott „kincsekből”, hogy felnőtt korukra hasznos tagjai legyenek a társadalomnak. Mindemellett figyelembe véve, hogy

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más. Mindegyik különleges. Mindegyik gyönyörű.”

This will close in 0 seconds

Pillangó csoport

Még nem készült el a bemutatkozásunk

This will close in 0 seconds

Maci csoport

Még nem készült el a bemutatkozásunk

This will close in 0 seconds

Kékcinke csoport

Csoportunk létszáma 25 fő, ebből 15 lány és 10 fiú. Középső csoportosként a gyerekek már nagyon önállóak, egyedül öltöznek, terítenek, használják a mosdót. Nyitottak, érdeklődőek, szívesen mélyülnek el óvodai programunk témáiban. Gönyű rendkívül gazdag természeti kincsekben, ezért sokat kirándulunk, túrázunk, felfedezzük az erdőt, a Duna partot, rétet. Szívesen látogatjuk településünk lakóit, akik mindig örömmel fogadnak minket, hogy bemutassák nekünk szakmájukat, állataikat, veteményesüket. Az adott témánkat feldolgozva szívesen kézműveskedünk, melynek során igyekszünk a természet kincseit használni, illetve törekszünk az újrahasznosítható, vagy újrahasznosított alapanyagok használatára. Nagyon szeretik a meséket, melyeket már ők maguk is szívesen eljátszanak, mesélnek. A mindennapi mozgás, tánc, kihagyhatatlan és leginkább kedvelt része napjainknak. A hétköznapok során gyakran sütünk, ápoljuk az óvoda kertjét, gondozzuk magaságyásunkat. Csoportunk nagyon összetartó, gyermekeink szívesen játszanak, dolgoznak együtt, segítik egymást, figyelemmel vannak egymás felé.

This will close in 0 seconds

Bagoly csoport

Az idei évben jött létre a csoportunk, melyet a nagyszámú születések indokoltak, ugyanis a faluban évről-évre 45-50 gyerek születik.

A tanköteles gyerekek kerültek a Bagoly csoportba, 4 különböző csoportból. Közösségünk még kialakulóban van, melyet nehezít az a tény is, hogy az újonnan épült részben van a csoportszobánk és az átadásig ideiglenes helyen működik az „óvodánk”.

Szeretnénk sokat túrázni, énekelni, táncolni, a legfontosabb, hogy vidáman teljenek a napjaink és ezért mi, felnőttek mindent megteszünk.

This will close in 0 seconds

Cseszregi Zoltánné

Cseszregi Zoltánné, Mónika vagyok, családommal Bőnyön élek. Jómagam is nagycsaládos anyuka vagyok, illetve voltam, ugyanis három felnőtt gyermekem van.
1992 óta dolgozom óvodában. 2000 óta vagyok óvodapedagógus és 2012-től 2022-ig egy közeli település intézményvezetője voltam. Az óvoda számomra egy sajátos sziget a rohanó hétköznapok világában, ahol minden a gyermekekről, a játékról, a mozgásról és a varázslatról szól. Nagyon megtisztelő volt számomra, amikor meghívást kaptam a Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsődébe, amit örömmel fogadtam el. Már az első pillanatban lenyűgözött a település természeti környezete, a sajátos, pozitív atmoszféra, amit szinte azonnal éreztem. Ezt tovább erősítette az óvoda szervezeti klímája, a modern, jól felszerelt épület, a kedves, melegszívű fogadtatás. Úgy érzem, sikerült gyorsan beilleszkednem, a kollégák, a szülők és nem utolsó sorban a gyermekek is befogadtak. Igyekszem óvodapedagógusként is aktív részese lenni a kollektívának. Vezetőként törekedni fogok arra, hogy közösségünk továbbra is konstruktív, innovatív és együttműködő közösség legyen, jó partneri kapcsolataink megmaradjanak, az intézmény jó hírneve fennmaradjon.
Igyekszem aktív részese lenni a helyi közösségnek, jó kapcsolatot szeretnék ápolni az intézmény közvetlen és közvetett partnereivel.

This will close in 0 seconds

Tanka-Baumgartner Fanni

Tanka-Baumgartner Fanni vagyok az intézmény óvodatitkára. 25 éves vagyok, születésem óta Gönyűn élek és több mint 3 éve töltöm be ezt a posztot helyettesként. Szeretem, hogy az irodai munkámat feldobja óvodai élet sokszínűsége. Elsősorban az ebédek lemondásakor szoktatok kapcsolatba lépni velem, de bármilyen kérdéssel és kéréssel bátran forduljatok hozzám. 

This will close in 0 seconds

Csákány Lilla

Még nincs bemutatkozásom

This will close in 0 seconds

Pasinszki-Bozsik Emese

Pasinszki-Bozsik Emese vagyok.

1991-ben születtem Miskolcon.
2012-ben szereztem a Miskolci Egyetemen felsőfokú OKJ-s végzettséget Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon, jelenleg pedig a Soproni Egyetem hallgatója vagyok szintén Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon.
Győrszentivánon élek a 8 éves kislányommal és a férjemmel.
2018. augusztus óta dolgozom a Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsődében.
A kisbabák, az apró gyerkőcök a mindenem: ha kérdezitek, a bölcsi igazából nem munkahely, hanem egy játszótér, ahol a délelőtt zajos, önfeledt játékaiból, csöndes(ebb) kézműves foglalkozásaiból az ebéd utáni könnyed pihenésen át a délután várakozással teli futkározásáig a tökmagok otthon lehetnek.
Rengeteg történet kering rólam a családomban, hogy már 3-4 évesen aktívan segítettem édesanyámnak a húgaim ellátásában és lefoglalásában, a férjem pedig rendszeresen emlegeti, hogy szerinte a keresztnevem predesztinált a szakmára.
Mit is mondhatnék egyebet, mint Rádiós a Padlás című musicalben:
„Én itt vagyok otthon, nekem itt vannak álmaim.”

This will close in 0 seconds

Tókáné Kovács Zsuzsanna

Tókáné Kovács Zsuzsanna vagyok, Gönyűn élek a családommal. 2017 novemberében érkeztem az intézménybe mikor a bölcsőde elindult és azóta is ott látom el a dajkai feladatokat. Az évek során lehetőségem nyílt a kisgyermeknevelői képzés elvégzésére és egy évet dolgoztam is ebben a beosztásban, mint helyettesítő. Mindig ezt a pályát szerettem volna választani, nagyon örülök, hogy itt dolgozhatok.

This will close in 0 seconds

Szabóné Guszter Gabriella

Szabóné Guszter Gabriella vagyok, a családommal Gönyűn élek.

Középfokú óvónői, felsőfokú gyógypedagógiai asszisztens és időközben szerzett kisgyermeknevelői képesítéssel rendelkezem. 2012. óta dolgozom a Gönyűi Kék Duna Óvodában és 2017-től az újonnan megnyitott bölcsődében, amit nagyon szeretek.

This will close in 0 seconds

Ravazdi Nóra

Ravazdi Nóra vagyok, családommal Gönyűn élek.

2015 óta dolgozom az intézményben, kezdetben a Katica csoport dajkájaként, majd 2017 -től az újonnan induló bölcsődében kisgyermeknevelőként.

Nagyon szeretem a munkám, sok szeretetet kapok a gyerekektől.

This will close in 0 seconds

Berkes Csilla

Berkes Csilla vagyok, középiskolai tanulmányaim után, az óvónői pálya felé vezetett utam, így beíratkoztam az Óvóképző Főiskolára. 2005-ben szereztem meg az óvodapedagógusi diplomámat. Ezzel gyerekkori álmom vált valóra, hiszen kisgyermekekkel foglalkozhatok. Pár évig dolgoztam óvónőként majd később az élet úgy hozta, hogy más területen helyezkedtem el. Azután pedig két gyermekemmel töltöttem el néhány csodás évet otthon.
Jelenleg Győrszentivánon élek a családommal, immár kilenc éve. 2019-ben vettem fel a kapcsolatot az óvoda vezetőjével, aki lehetőséget kínált, hogy visszatérjek a hivatásomhoz. Még abban az évben szeptemberben elkezdtem dolgozni a Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsődében mint óvodapedagógus. Negyedik éve vagyok a Katica csoport óvó nénije. Célom, hogy a rám bízott gyermekeket, egyéni képességeikhez mérten fejlesszem. Arra törekszem, hogy mindenre nyitott, kedves, vidám, sokoldalú, érdeklődő, talpraesett gyerekeket neveljek, akik megállják a helyüket az iskolában és az élet minden területén. Rendkívül fontosnak tartom a mozgásfejlesztést óvodás korban, hisz a gyerekek lételeme a mozgás. Ezen keresztül szereznek tapasztalatokat, fejlődik személyiségük. Pályám során igyekszem szakmailag folyamatosan fejlődni, ezáltal biztosítani a gyermekek színvonalas oktatását és nevelését.
Pedagógiai hitvallásom:
“A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.
Néhány magasabbra tud repülni, mint mások,
de mindegyik a legjobb tudása szerint repül.
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más,
mindegyik különleges,
mindegyik gyönyörű!”

This will close in 0 seconds

Falusiné Magyarvári Ildikó

Falusiné Magyarvári Ildikó vagyok. Két lánygyermekem és egy unokám van. Családommal Gönyűn élek és több mint 10 éve dolgozom itt az óvodában.
Nagyon szeretem a gyerekeket. Dajkai szakképesítésen túl, családi napközi működtetője végzettséget is szereztem.

This will close in 0 seconds