Bemutatkozás

Intézményünk szinte közvetlenül a Duna partján található, a község másik oldalát csodálatos erdő zárja le, így gyermekeink méltó természeti környezetben élhetnek.

Ez az épület 1979-ben került átadásra, és ekkor nyitotta meg kapuját a gyermekek előtt. 2003-ban új épületrésszel bővült, majd 2010 szeptemberétől egy komplett emelettel egészült ki és teljes átalakításon, felújításon esett át. A teljes akadálymentesítésen túl, az emeleten került elhelyezésre egy korszerű kialakítású, többfunkciós csoportszoba. Az emeleten még egy tornaszoba is rendelkezésre áll, eszközfelszereltsége mind az egészséges, mind a mozgásában korlátozott gyermekek testi fejlesztését, illetve terápiás foglalkozások végzését is lehetővé teszi.

2017 nyarán két óvodai csoportból bölcsődei csoportok kialakítására került sor. Az óvodai gyermeklétszám csökkenése miatt a fenntartó, eleget téve törvényi kötelezettségének, ennek a két csoportszobának az átalakítását végeztette el, ahol külön bejárattal immár két bölcsődei csoport is működik. Az emeleten pedig még egy óvodai csoport került kialakításra, így összesen négy óvodai csoportszobával rendelkezünk. A földszinten található a Himalája só téglákból kirakott, ionizátorral ellátott só szoba.

Óvodánk udvarának területe a bölcsődei udvar kialakítása miatt kissé csökkent, de ez nem befolyásolja óvodásaink szabad mozgását. Az óvoda udvarrészének hátulsó felében igazi kis mini arborétumot sikerült kialakítanunk gyümölcsfákkal, cserjékkel, bokrokkal, gyógy, fűszer és veteményeskerttel, nagy zöld gyepfelülettel, sok kihelyezett madáretetővel.

Kertünkben sok új udvari mozgásfejlesztő játékeszköz, nyári zuhanyzó, párakapu, speciális kerékpárút, mind a gyerekek örömét és sokoldalú mozgását szolgálja. A tárgyi feltételeink nagymértékben hozzájárulnak színvonalas munkánk megvalósításához.